top of page
Bröllop: Blandat vintageporslin, nysilvebestick, kristalglas
Festdukning: Kristallglas, mässingsljusstakar, nysilverbestick, servettringar

Om mig

Det hela började när jag planerade för mitt eget bröllop. Lokalen vi hade hyrt för middag och fest hade en härlig atmosfär och vi ville gärna hitta porslin och glas som matchade den känslan. Men när vi letade runt på internet så hittade vi mest ställen som hyrde ut enklare vita tallrikar och "vanliga" dricksglas.

 

Jag hittade några foton av dukningar där man blandat olika udda tallrikar och glas som fångade mitt intresse. Samtidigt var jag en flitig besökare av olika Internet auktioner, där jag letade gamla möbler och annat till vår gård - Svalåkra Gård. Och plötsligt såg jag den... Den där vackra gamla porslinsservisen som skulle bli starten på det hela. En idé hade fått liv - jag skulle själv börja samla på mig allt som behövdes för att duka borden till vårt bröllop, och sen erbjuda andra möjligheten att få skapa sina egna unika, vackra bord till bröllop, dop, fester eller för att förgylla en enkel vardagskväll.

Idén till "Svalåkra Porslin" var född!

Nu har det gått några månader sedan vårt bröllop i maj 2018, och jag kan inte säga annat än att jag är otroligt nöjd med hur fina borden blev och så mycket samtal bland gästerna som dukningen skapade. Gäster som kände igen mönsterna på vissa tallrikar och kom ihåg hur deras mormor eller gammelfarmor hade haft just sådana tallrikar.

En midsommarfest har jag också hunnit duka upp till, och där blev tallrikarna verkligen pricken över i med sina sirliga blommor.

Eller varför inte försöka göra det bästa av en regnig eftermiddag med varmt kaffe serverad ur en vacker porslinskanna i en gammal unik kaffekopp och kakor på ett lika vackert fat.

(Uppdaterat: September 2018)

Blått prslin & nysilverbestick
Servettring guld.jpg
Dukning.jpg
Dekoration bröllop, glasvas med bommor, altargång
bottom of page